Topfavoriet

Feudo Arancio Passiari 2021

Artikelnummer: 28118
Artikel 6 van 12
€ 9,50 (inclusief btw)

Proefnotitie Feudo Arancio Passiari 2021

Feudo Arancio Passiari heeft een intens aroma van bramen en donkere kersen, vanille, zoethout en een licht pepertje. Een lange complexe afdronk met subtiele tonen van kruidnagel, kaneel, tabak en vanille door de rijping op eikenhout. In de afdronk valt op dat deze wijn ook nog plezierige zuren heeft waardoor er voldoende spanning in de wijn zit om niet snel te vervelen. Een zwoele en karaktervolle rode wijn van het eiland Sicilië. Klik hier voor meer wijnen van dit mooie wijnhuis.

Wijn & Spijs 

De wijn combineert goed met rood en gegrild vlees, salami, een stevige risotto, een pasta Bolognese. Verrassend mooi bij gegrilde tonijn en zwaardvis. Of wat te denken voor later op de avond na het eten, lekker met een plank vol kazen. 

Overige informatie

Feudo Arancio is onderdeel van het grote Gruppo Mezzacorona. Mezzacorona, opgericht in 1904 in Alto Adige, was één van de eerste coöperaties in Italië en is nog steeds het beste voorbeeld hoe de belangen van de boeren en het produceren van kwaliteitswijnen elkaar versterken. 

Sinds 2001 bezit Mezzacorona het Siciliaanse Feudo Arancio en is het wijngaardbezit gegroeid naar bijna 700 hectare, verdeeld over het zuidelijk gedeelte van het eiland. Ook hier is er veel aandacht voor duurzaamheid en worden de wijnen gemaakt met de modernste middelen

De Nero d’Avola is 15 dagen malolactisch vergist en relaxt daarna 12 maanden op 2 jaar oude Franse Barriques. De Syrah (75%) ondergaat een malolactische gisting van 17 dagen en relaxt vervolgens 12 maanden op 3 jaar oude Franse Barriques. De blend relaxt vervolgens 4 maanden door op Franse Barriques en uiteindelijk minimaal 8 maanden op de fles. De Nero d'Avola druiven in deze wijn (25%) mogen 60 dagen chillen op matten, totdat ze een beetje zijn verschrompeld, dit geeft een zweem rozijntjes mee aan de wijn.

De Grote Hamersma - 8,5
"Appassite. Trendtechniek. We treffen het steeds vaker op de etiketten. Druiven worden deels gedroogd. En waar sap verdwijnt, ontstaat juist extra geur en smaak. En als er gebruik wordt gemaakt van extra rijpe druiven vaak ook wat extra zoet. Aldus ontstaat er een weldadige, behaaglijke, kopjes gevende rosso voor de liefhebber die zuren liever ontwijkt. Pruimen op sap, bramenconfiture, vanilleflinters, zoethout en milde tannines met de Siciliaanse zon als afzender. "

Druivensoort(en)

Syrah / Nero d’Avola

Berliner Wein Trophy, 2018 - Gouden medaille 
Concours Mondial de Bruxelles, 2018 - Gouden medaille (2015)

 

 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.