Juli aanbieding

Calusari Pinot Noir Rosé 2023

Artikelnummer: 89865
Artikel 2 van 13
€ 5,95 € 5,50 (inclusief btw)

Proefnotitie Calusari Pinot Noir Rosé 2023

In de geur subtiele tinten van rood fruit zoals frambozen en bosaardbeien op. De smaak is verrassend fris waarin het fruit, rabarber en de aanwezige zuren een mooi samenspel vormen. Na een slok valt je het fruitige karakter van deze prachtige rosé wijn direct op. 

Wijn & Spijs 

Lekker als aperitief, maar ook bij salades en visgerechten. Een ideale wijn voor als je een feestje te vieren hebt. 

Overige informatie

Roemenië nieuw? Nee hoor, het is een land met een lange historie. Roemenië is het grootste wijnland van centraal Europa. Mede door het gunstige klimaat en de goede ligging produceren ze al sinds jaar en dag kwaliteitswijnen. Echter heeft het land ook een kwaliteitsdip gehad tijdens de communistische tijd. Kwantiteit ging boven kwaliteit. Gelukkig behoort Roemenië momenteel weer tot de tien grootste wijnproducenten ter wereld.

De wijnindustrie in Roemenië kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië (Transylvanië). Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas.

De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder de leiding van Hartley Smithers (Australië) en Nora Iriate (Spanje). Hierdoor worden de wijnen van Calusari (Cramele Recas) wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Druivensoort(en)

Pinot Noir 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.