Pareto's Estate Chardonnay 2020

Artikelnummer: 27706
Artikel 9 van 13
€ 13,50 (inclusief btw)

Proefnotitie Pareto's Estate Chardonnay 2020

Veel citrus, veel tropisch fruit, beetje verse toast, fijn wat vanilletonen. Niet te overdadig, maar in alles mooi gedoseerd. Goede balans. De verleiding ten top! 

Wijn & Spijs

Een uitstekende partner voor bij geroerbakte kip met mango, kabeljauw met witte wijn roomsaus en krokant spek maar ook bij zachte Franse witschimmelkazen als Camembert, Brie en Chaource.

Overige informatie

De 80/20 regel....Pareto’s analyse, we kennen hem nog van economie op school. En met deze Chardonnay wordt dit maar weer eens bewezen. Met 20% van de inspanning bereik je 80% resultaat. Alleen maar even het glas inschenken en dan juist heel veel genieten. Ze hebben er een heerlijk lekkere doordrinker van gemaakt. 

In 1972 plantte Al Scheid voor het eerst wijngaarden in het toen nog onbenutte en onbekende, Monterey County. Wat begon als een druiventeeltbedrijf dat 100% van zijn productie aan andere wijnmakerijen verkocht is tegenwoordig uitgegroeid tot een absolute “premium player in the winefield “!

Tegenwoordig bezit men 12 duurzaam verbouwde wijngaarden met een grote diversiteit aan terroir. In totaal een 1691 hectares in eigendom en verdeeld over 4 verschillende AVA’s (American Viticultural Area), beplant met 39 verschillende druivenrassen. Men is 100% duurzaam werkend. Gecombineerd met een “dreamteam” aan medewerkers en een “state-of-the-art” kelder levert men een brede portfolio van wijnen die eerlijk, individualistisch, elegant en vooral heerlijk is. Sinds 1995 onderscheiden met meer dan 300 beoordelingen van boven de 90 punten en vele gouden medailles in internationale wijnproeverijen. Op zoek naar nog meer wijnen van Pareto's Estate

De regio Monterey, goedgekeurd als officiële AVA in 1984, is een van de toonaangevende bastions van wijnbouw met zijn kenmerkende koele klimaat en de thuisbasis van de meest geweldige en gewilde Pinot Noirs en Chardonnays in Californië.

Met de kille Monterey Bay op de top van de vallei en twee bergketens aan weerszijden, wordt de Monterey AVA gekenmerkt door ochtendmist, sterke wind, koele temperaturen en overvloedige zonneschijn in de middag.

Alle wijnen van de wijnmakerij zijn zogenaamde "Estate"-wijnen, een term die op veel Amerikaanse wijnetiketten te zien is. Dit geeft aan dat de wijnen voor 100 procent uit de eigen velden van de wijnmakerij komen en in de wijngaard worden geproduceerd zonder invloed van anderen.

Druivensoort(en) 

Chardonnay 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.