per pagina
Sorteer op
    1 - 12 van 46 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is het meest toonaangevende wijnland, ook al zijn er andere die dit land op sommige punten overtreffen. Zo produceert Frankrijk niet altijd de meeste wijn van de wereld – soms is dat inderdaad Frankrijk, maar vaak is het Italië. Bovendien zijn er veel landen die meer goedkope wijnen produceren, zoals Chili en Zuid-Afrika.

De klimatologische omstandigheden voor de wijnbouw in Frankrijk zijn ideaal, niet te strenge winters, niet te droge zomers, met voldoende regen en zonneschijn. Vele wijngebieden profiteren daarnaast van een microklimaat en bezitten een enorme variatie aan bodemsoorten. De samenstelling van de bodem verschilt vaak al per district, per gemeente en vaak zelfs bij aan elkaar grenzende wijngaarden. Deze factoren, in combinatie met de juiste druivenrassen en de lang gewortelde tradities per gebied, geven een enorme variatie aan wijnen.

Wijn is verweven met de Franse cultuur, al is de consumptie per hoofd van de bevolking de afgelopen tientallen jaren behoorlijk gedaald. Dat heeft niets met de kwaliteit te maken, maar ook in Frankrijk is de regelgeving op het gebied van alcoholreclame en het rijden onder invloed de laatste tientallen jaren steeds meer aan banden gelegd.

In het totaal is er in Frankrijk ongeveer 850.000 ha wijngaard. Ongeveer de helft daarvan is ingedeeld in de hoogste categorie. De Franse term voor de hoogste categorie kwaliteitswijnen is: Appellation d’Origine Protegée (AOP). Franse wijnen gelden als ijkpunt voor de rest van de wereld.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.