Sorteer op

Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk ligt in de gematigde klimaatzone, rond de 48e breedtegraad. Het westen heeft hoge Alpen en is daardoor minder geschikt voor wijnbouw. Daarom liggen bijna alle wijngaarden in het oosten van het land, waar het vlakker is. Er heerst een continentaal klimaat, met redelijk warme zomers en koude winters.

Oostenrijk is een klein maar fijn wijnland: het heeft 46.000 hectare wijngaard en produceert 2,9 miljoen liter wijn per jaar. Het wijngaardoppervlak van Oostenrijk is ongeveer de helft zo groot als dat van Duitsland. Oostenrijkse wijnen hebben gemiddeld genomen een hoge kwaliteit. Veel wijnen hebben interessante aroma’s en goede zuren. De wijnen worden steeds populairder. 

Drie kwart van de Oostenrijkse wijnen is wit. De Grüner Veltliner is de belangrijkste witte druif voor deze wijnen. Hij geeft frisse en tegelijkertijd volle wijnen. De belangrijkste blauwe druif is de Zweigelt, die vooral sappige en plezierige rode wijnen geeft. De aanplant van blauwe druivenrassen neemt toe. Oostenrijk produceert fantastische edelzoete wijnen. Deze komen vooral van de wijngaarden rond de Neusiedlersee in Burgenland.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.