Sorteer op

Mousserende wijnen

Mousserende wijn

Ook wel schuimwijn of in de volksmond "bubbeltjeswijn" genoemd, is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen van witte wijnen gemaakt zijn, bestaan er ook mousserende varianten van de rode en rosé In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt. Er is veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog, halfzoet tot zoet.

Druivensoorten

Mousserende wijn kan van verschillende druiven gemaakt worden. Vaak gaat het om de Chardonnay, Pinot Noir en de Pinot Meunier.

Een fles mousserende wijn is meestal afgedicht met een zogenoemde Champagnekurk. Om dit type wijn bij hetniet uit de fles te laten spuiten, zal deze handeling voorzichtig moeten worden uitgevoerd.

Mousserende wijn is de absolute drank om mee te proosten. De bekendste mousserende wijnen zijn natuurlijk de Champagne uit Frankrijk, Prosecco uit en Italië en de Cava uit Spanje. Maar er is ook een vonkelwijn uit Zuid-Afrika of een Sekt uit Duitsland. Juist de vraag naar wijnen anders dan uit de Champagne neemt de laatste tijd enorm toe.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.