Sorteer op

Argentinië

Argentinië

De geschiedenis van Argentinië gaat terug naar het midden van de 16e eeuw, toen Spaanse kolonisten de eerste stokken aanplanten. Een daverend succes werd het niet. De eerste druif, de Criolla Grande, kwam niet verder dan middelmatige wijnen. Pas toen in de tweede helft van de negentiende eeuw een spoorlijn werd aangelegd tussen Buenos Aires en Mendoza, kwam de wijnbouw op gang. De kwaliteit was nog altijd niet best, maar de Argentijnen lustten er wel pap van. 

Oppervlakte Argentinië

Dit Zuid-Amerikaanse land is maar liefst 3460 kilometer lang en 1580 kilometer breed. Met ruim 200.000 hectare wijngaarden is Argentinië veruit het grootste wijnland van Zuid-Amerika. Sterker nog, Argentinië behoort tot de top vijf van grootste wijnlanden in de Nieuwe Wereld. En nee, groter is niet altijd beter. Maar wijnland Argentinië heeft de smaak te pakken. Tal van druivenrassen staan hier aangeplant en toch is één druif de absolute favoriet: Malbec

Argentijnse Regio's

De belangrijkste regio is Mendoza. Hier wordt driekwart van alle Argentijnse wijnen gemaakt, aan de voet van het Andesgebergte op een hoogte van 600 tot 2000 meter. Het bekendste gebied in Mendoza is Valle del Uco. De Malbec uit dit gebied is wereldberoemd. San Juan, de tweede wijnregio in Argentinië staat vooral bekend om rode wijnen gemaakt van Syrah en Sauvignon Blanc. Een wijngebied dat ook niet onbenoemd mag blijven, is het noordelijke Cafayate in de provincie Salta. Dit gebied, een van de droogste van Argentinië, is vooral bekend om de droge witte wijnen van de druif Torrontés.

Klimaat 

Het klimaat in het land varieert: van subtropisch in het noorden tot koud en droog in het zuiden. Het land telt 210.000 hectare aan wijngaarden. Allemaal aangelegd in ten oosten van de Andes en verdeeld over een aantal wijnregio’s. 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.