Sorteer op

Chili

Chili

De Chileense wijnbouw is Frans georiënteerd. De druiven­­aanplant is daar een goede afspiegeling van. Er wordt enorm geëxperimenteerd met veel rassen, maar de blauwe rassen Cabernet Sauvignon en Merlot, en de witte Chardonnay en Sauvignon blanc bepalen het beeld. Ook de Carmenère geeft bijzondere wijnen. Dit blauwe ras is verwant aan de Merlot. Oorspronkelijk komt hij net als de Merlot uit de Bordeauxstreek, maar daar komt hij weinig meer voor.

Door de natuurlijke grenzen van bergen, ijs en oceaan hebben de phylloxera en andere luizen het land niet kunnen bereiken. Hierdoor is het voor wijnboeren aan­trekkelijk zonder chemische bestrijdingsmiddelen te werken en heeft de biologische druiventeelt in Chili een grote toekomst.

De meeste wijngebieden liggen ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De namen van deze wijngebieden eindigen allemaal op ‘Valley’, en zijn vaak genoemd naar de belangrijkste rivier die door het desbetreffende gebied loopt. Chili heeft momenteel veertien wijnbouwgebieden. De laatste jaren zijn er veel nieuwe en veelbelovende wijngebieden bij gekomen. Dat geeft aan hoe snel de Chileense wijnbouw zich ontwikkelt.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.