Sorteer op

Duitsland

Duitsland

Van alle grote wijnbouwgebieden ter wereld ligt Duitsland het meest noordelijk: de Duitse wijngaarden liggen rond de 50e breedtegraad. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt rond 10°C. De wijngaarden liggen dus op de grens van het gebied waar wijnbouw mogelijk is. Baden, het meest zuidelijke Duitse wijngebied, ligt ter hoogte van het noordelijkste wijnbouwgebied in Frankrijk, de Elzas.

Duitsland heeft meer dan honderd verschillende druivenrassen. Slechts twintig van deze rassen worden gebruikt voor commerciële doeleinden. De rest is voor experimenten, privégebruik en dergelijke. Ongeveer 37 procent van de Duitse wijngaarden is beplant met de Riesling en de Müller-Thurgau. Op ruim 10 procent groeit de Spätburgunder (Pinot noir). De meeste Duitse rode wijn komt van deze druif.

De Riesling is de voornaamste kwaliteitsdruif van Duitsland. Rieslingwijnen kunnen erg goed rijpen en kunnen erg oud worden. De betere wijnen hebben zelfs vijf jaar nodig om op dronk te komen. Als je ze te vroeg drinkt, overheersen de zuren. De volle smaak ontwikkelt zich pas later. Oudere Rieslingwijnen kunnen een aparte geur ontwikkelen die aan dieselbrandstof doet denken. De Duitsers noemen deze rijpe smaak ‘Firne’. De Fransen noemen dit de ‘goût de pétrole’.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.