Rosé Wijnen

Rosé wordt bijna altijd gemaakt van blauwe druiven. De wijn krijgt haar ietwat bescheiden kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn.

De schil weekt enkele uren tijdens de gisting mee met het witte vruchtvlees uit de blauwe druiven. Wanneer je de schillen lang laat mee weken zal de rosé donkerder worden. Laat je de schilletjes slechts enkele uren bij de most, dan is de rosé veel lichter van kleur.

Tip: Laat rosé in tegenstelling tot rode wijn, niet jaren op de plank te liggen. Sterker nog, het is niet aan te raden een flessen te drinken (en kopen!) die meer dan twee of drie jaar oud zijn. Drink je favoriete rosé niet alleen in de zomer, maar ook bij een salade of een mooi tussengerecht.

Sorteer op
© 2017 - 2020 Vechtstreekwijnen.nl - Dé wijn webwinkel van de Vechtstreek! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.