Sorteer op

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Wist je dat in alle vijftig staten van Amerika worden druiven verbouwd?

Amerika is zelfs de op vier na grootste wijnproducent ter wereld. Op een, twee en drie staan respectievelijk: Frankrijk, Italië en Spanje. Bijna 90% van alle wijnen uit de Verenigde Staten komen uit Californië en van alle wijnen die geëxporteerd worden, is zelfs 99% afkomstig uit Californië. Het is dus zeer lastig om in Europa Amerikaanse wijn te bemachtigen die niet uit Californië komt.

De wijnstok werd geïntroduceerd door de Spaanse kolonisten in de 16e eeuw. Lange tijd was de wijnbouw niet van bijzonder hoge kwaliteit. Pas aan het einde van de drooglegging in 1933 werden de wijngaarden opnieuw aangeplant en dit keer met Franse rassen. Ook was er aandacht voor allerlei nieuwe wijnmaaktechnieken, waaronder rijping op eikenhouten fusten en zo ontstond de bekende volle houtgelagerde vanillerijke Chardonnay uit Californië.

De belangrijkste druivenrassen in Amerika zijn de Chardonnay, Cabernet Sauvignon en de Zinfandel, ook wel bekend als Primitivo in Italië. Verder tref je er de Pinot Noir, Merlot, Sauvignon Blanc en Syrah aan. Ondanks dat wij vooral bekend zijn met de Chardonnay uit Californië, bestaat ongeveer 60% van alle aanplant uit blauwe druiven.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.