Russolo Doi Raps 2020

Artikelnummer: 28226
Artikel 5 van 7
€ 16,75 (inclusief btw)

Proefnotitie ​Russolo Doi Raps 2020

Een heel expressieve neus met aroma’s van passievruchten, ananas, pompelmoes en salie. Veel bloemen en een vleugje perzik, abrikoos en peer, maar ook een toetsje limoen die de wijn levendig en interessant houdt. Goudgele kleur.

Wijn & Spijs

Een smakelijke combinatie met zeevruchten, tartaar van tonijn, kreeft, witvissoorten met een niet te zware saus, lichte, niet te scherpe kaassoorten. Maar deze wijn kan je gewoon ook zo genieten!

Overige informatie

Doi Raps is Friulisch dialect voor "2 druiven", hiermee duidend op de 2 druiventrossen per stok die steeds "vergeten" worden tijdens de oogst. Deze trosjes kunnen door de extra verkregen zonneschijn nog meer rijpen en concentratie ontwikkelen. Gemaakt van 40% Pinot Bianco, 40% Pinot Grigio, 16% Sauvignon Blanc en 4% Moscato Gialla. De goede structuur van de wijn wordt mede veroorzaakt doordat ongeveer 20% van de wijn kort in contact is geweest met eikenhout (500 liter vaten).  Dat zorgt voor een goede structuur waardoor de wijn veel rijke gerechten aan kan. Deze wijn is ‘Not your average Pinot Grigio’. 

De familie Russolo maakte al wijn rond het jaar 800. Daar mogen wij erg blij mee zijn. Doordat er al generaties van de familie Russolo in de wijnbouw werken, is er met de Doi Raps een unieke wijn ontstaan. In 2000 is het wijnhuis naar San Quirino verhuist en wel naar de mooiste cru regio: Ronco Calaj.

De wijngaard bestaat voornamelijk uit stenen en de Russolo wijngaarden liggen voornamelijk in het westen van Friuli, in de nabijheid van de Dolomieten. Het klimaat is koel in de winter en warm in de zomer en de lucht is bijzonder zuiver door de verderop gelegen Dolomieten. Kortom: een fabelachtige witte wijn met een ongekende frisheid en aroma. Deze wijn kan uitstekend ouderen.

Druivensoort(en)

40% Pinot Bianco, 40% Pinot Grigio, 16% Sauvignon Blanc en 4% Moscato Gialla

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.