Terre del Noce Pinot Grigio rosé 2023

Artikelnummer: 28128
Artikel 3 van 16
€ 6,75 (inclusief btw)

Proefnotitie Terre del Noce Pinot Grigio rosé 2023

Vrolijk klein rood fruit stijgt op uit het glas. Fris, fruitig, droog en delicaat. Met fijne zuren. Zacht roze en helder van kleur met wat koperachtige tinten. Al met al een lichtvoetige en verteerbare Italiaanse rosé. 

Wijn & Spijs

Deze frisse Terre del Noce Pinot Grigio rosé gaat goed samen met finger food, sandwich met kip, koude varkensvlees gerechten, vis en zeevruchten. Of denk aan een picknick in het gras, een gezellige borrel met vrienden, bootje varen… het is duidelijk dat deze rosé op allerlei plekken en momenten heerlijk 'wegdrinkt'.

Overige informatie

MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino en omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden.

Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio. De meeste mensen kennen Pinot Grigio vooral als witte wijn. Echter, de druif heeft een koperkleurige schil. Vandaar dus ook de rosé-variant.

Druivensoort(en)

Pino Grigio 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.