Reyneke Biodynamic Sauvignon Blanc 2022

Artikelnummer: 30660
Artikel 1 van 1
€ 21,50 (inclusief btw)

Proefnotitie Reyneke Biodynamic Sauvignon Blanc 2022

Veel citrus, ananas, groene appel, abrikoos, perzik en passievrucht. Ook een vleugje vuursteen, wat een prachtige aanvulling vormt op de overige aroma's. Dit is een op-en-top fruitige Sauvignon Blanc met frisheid. Ook heeft deze strogele biodynamische wijn diepte door een vuursteenachtige mineraliteit en ziltigheid. Dat maakt hem spannend en uniek. Gelaagd, rijk en met een uitermate lange afdronk. Strogele kleur.

Wijn & Spijs

Deze prachtige complexe Sauvignon Blanc van Reyneke past goed bij schelpdieren, schaaldieren, lichte geitenkaas, pasta vongole. Maar Sauvignon Blancs zijn natuurlijk perfecte wijnen om gewoon zo te drinken. Bij een feestje of als aperitief. Door zijn mineraliteit is deze biodyamische variant ook mooi bij lichte gerechten met mineraliteit. 

Overige informatie

Johan Reyneke (open, aimabel en goedlachs) is Zuid-Afrika's enige gecertificeerde biodynamische wijnbouwer. Hij studeerde ooit filosofie voordat hij druiven ging verbouwen. Zijn diepere kijk op het leven dat alles wat leeft een gelijke kans dient te hebben, zorgde ervoor dat hij de principes van de biodynamische grondlegger Rudolph Steiner ging toepassen. Rudolph maakt in de landbouw en veeteelt gebruik van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. 

Uiteindelijk gaat het allemaal om het product. Er is veel minder sulfiet nodig omdat de druiven gezonder worden geoogst, ook wordt er gewerkt met natuurlijke gisten die uitstekend hun werk doen. Kortom een pure wijn met concentratie, complexiteit en een eigen identiteit.

Het Reyneke label werd gecreëerd in 1998 toen Johan de wijnbouw activiteiten van zijn moeder overnam en de eerste wijnen onder eigen beheer ging produceren. Het familiebezit van 20 hectare kijkt uit over het historisch stadje Stellenbosch en het daarachter gelegen bergmassief. Het ligt enkele kilometers van het wijnhuis False Bay, de verkoelende werking hiervan heeft een positieve invloed op de rijping van de druiven.

Druivensoort(en)

Sauvignon Blanc 

Prijzen/onderscheidingen

Tim Atkin, South African Report, 2017 - 94 punten (2017)
Wine Spectator, South African Report, 2018 - 90 punten (2016) 
Wine Advocate/Robert Parker, april 2017 - 89 punten (2016) 
Tim Atkin, South African Report, 2016 - 93 punten (2015)

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.