Geografico Pavonero Rosso

Artikelnummer: 28429
Artikel 4 van 6
€ 9,95 (inclusief btw)

​Proefnotitie Geografico Pavonero Rosso

Krachtige, donkerrode wijn met een intense neus met daarin tonen van rijpe kersen, geconfijte pruimen, mocca en tabak en een krachtige smaak met een zwoel, rond mondgevoel. Wat een smaaksensatie!

Wijn & Spijs

Geografico Pavonero Rosso combineert goed bij wild (zwijn), grill gerechten, rood rundvlees en stoofschotels.

Overige informatie

De Geografico Pavonero Rosso is een hele bijzondere wijn. Het is een zogenaamde Non vintage wijn en is feitelijk een blend van 2 jaargangen. Daarnaast is de wijn ook nog eens een blend van 4 druiven (Nero d'Avola, Primitivo, Montepulciano en Merlot) die uit vier verschillende gebieden in Italië komen: Sicilië, Puglia, Abruzzo en Trentino.

Het resultaat is een krachtige, donkerrode wijn met een intense neus met daarin tonen van rijpe kersen, geconfijte pruimen, mocca en tabak en een krachtige smaak met een zwoel, rond mondgevoel. 20% Van de wijn heeft 12 maanden op fusten van nieuw Frans eiken gerijpt, waardoor de wijn en fijne tanninestructuur heeft gekregen die goed in balans is met de rijpe tonen van het fruit. Goed, stevig, perfect in balans.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn.

Tenslotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.

Druivensoort(en)

Nero d'Avola, Primitivo, Montepulciano en Merlot

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.