Juni

Feudo Arancio Pinot Noir 2021

Artikelnummer: 28171
Artikel 6 van 24
€ 8,25 € 7,75 (inclusief btw)

​Proefnotitie Feudo Arancio Pinot Noir 2021

Lekker sappig glas met aroma's van donkere bessen, bakkruiden en kreupelhout. De smaak biedt rijpe bramen, geroosterde smaken en een vleugje rabarber naast zachte tannines. Lekkere doordrinker.

Wijn & Spijs

Heerlijk om zo te drinken, maar past ook goed bij smaakvolle gerechten zoals pasta met een ragout. Ook geschikt bij Noord-Afrikaanse gekruide gerechten. Of bij wat lichte gerijpte halfzachte kazen zoals Reblochon en Kernhem. Eventueel licht koelen voor nog meer fruit.

Overige informatie

Veel ervaring met de Pinot Noir hadden ze al bij het moederbedrijf Mezzacorona in Alto Adige. Ze durfden het dan ook prima aan om deze populaire druif op Sicilië aan te planten. Uitstekend wijngaardmanagement, juiste plukmomenten en vinificatie technieken op lage temperatuur zorgden voor een lekker sappig glas met aroma's van donkere bessen, bakkruiden en kreupelhout.  De smaak biedt rijpe bramen en een vleugje rabarber naast zachte tannines. Een fijne elegante wijn die de intensiteit van Sicilië belichaamt waarbij de doordrinkbaarheid vooropstaat.

Feudo Arancio is onderdeel van het grote Gruppo Mezzacorona. Mezzacorona, opgericht in 1904 in Alto Adige, was één van de eerste coöperaties in Italië en is nog steeds het beste voorbeeld hoe de belangen van de boeren en het produceren van kwaliteitswijnen elkaar versterken.

Sinds 2001 bezit Mezzacorona het Siciliaanse Feudo Arancio (oranje villa) en is het wijngaard bezit gegroeid naar bijna 700 hectare, verdeeld over het zuidelijk gedeelte van het eiland. Ook hier is er veel aandacht voor duurzaamheid en worden de wijnen gemaakt met de modernste middelen. 

Druivensoort(en)

Pinot Noir 

 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.