Juni

Feudo Arancio Vermentino 2021

Artikelnummer: 28284
Artikel 7 van 24
€ 8,95 € 8,25 (inclusief btw)

Proefnotitie ​Feudo Arancio Vermentino 2021

De neus is heel aromatisch, wat kamille, venkel, citrus, steranijs en een beetje eucalyptus. In de mond is hij fris, maar tegelijkertijd ook vol en rijk dankzij zijn goede concentratie. Een mooi bittertje en dat lichte ziltige geeft deze wijn een complexe en strakke afdronk. Lichtgeel van kleur, maar met een groene zweem.

Wijn & Spijs

Kan als aperitief worden gedronken op een mooie zomerdag maar komt natuurlijk helemaal goed tot zijn recht bij een bordje pasta vongole of bij zo'n knapperige fritto misto. Ideaal ook bij schaal -en schelpdieren.

Overige informatie

Vermentino is een druif die vooral aan de westkant van Italië gevonden wordt. Beroemd is de Vermentino uit Sardinië. Ligurïe doet ook een duit in het zakje. Maar aan de kust want een fris zeebriesje, dat vindt de druif erg fijn! Krijgt daarmee ook gelijk wat ziltigs mee.

Feudo Arancio is onderdeel van het grote Gruppo Mezzacorona. Mezzacorona, opgericht in 1904 in Alto Adige, was één van de eerste coöperaties in Italië en is nog steeds het beste voorbeeld hoe de belangen van de boeren en het produceren van kwaliteitswijnen elkaar versterken.

Sinds 2001 bezit Mezzacorona het Siciliaanse wijnhuis Feudo Arancio en is het wijngaard bezit gegroeid naar bijna 700 hectare, verdeeld over het zuidelijk gedeelte van het eiland. Ook hier is er veel aandacht voor duurzaamheid en worden de wijnen gemaakt met de modernste middelen. 

Druivensoort(en)

Vermentino

 

 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.