Geografico Pavonero Primitivo IGT 2021

Artikelnummer: 28431
Artikel 2 van 6
€ 8,95 (inclusief btw)

​Proefnotitie Geografico Pavonero Primitivo IGT 2021

In de geur fruitsmaken zoals die van kersen en bramen verpakt in chocolade. Deze komen in de smaak mooi terug aangevuld met die van vanille en cacao. Opvallend is vooral de frisheid die deze wijn bezit. Deze Primitivo van de kwaliteitsproducent Geografico en heeft een dieprode kleur.

Wijn & Spijs

Geografico Pavonero Primitivo combineert goed bij grill gerechten, rundvlees en stoofschotels.

Overige informatie

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn.

Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.

Druivensoort(en)

Primitivo

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.