Heim Impérial Gewürztraminer 2020

Artikelnummer: 18620
Artikel 3 van 3
€ 11,75 (inclusief btw)

Proefnotitie Heim Impérial Gewürztraminer 2020

Een klassieke Gewürztraminer met in de neus heerlijke aroma's van lychees, tropisch (rijp) fruit, kruiden en rozenblaadjes. Deze proef je ook terug in de smaak die dus vol, rond en fruitig te noemen is. De wijn heeft verder een fijne frisheid wat in zijn geheel zorgt voor een perfecte balans. Deze Heim Impérial Gewürztraminer is mooi goudgeel van kleur.

Wijn & Spijs

Vanwege zijn aromatische karakter is het een ultieme wijn om bij te eten. Dit soort Gewürztraminers drink je klassiek bij Aziatische gerechten (met fruit, kruiden en pepers) of bij sterke kazen zoals Munster en Roquefort.

Overige informatie

Bestheim is een van de toonaangevende wijnhuizen in de Elzas. Door de schaalgrootte is men vooral onderscheidend met een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteitverhouding.  Het bedrijf is gevestigd in Bennwihr in het departement Haut-Rhin, vlakbij Colmar. Het leuke van de Heim wijnen is dat ze typerend zijn voor de streek en de druiven waarvan ze gemaakt worden, en dus heel geschikt zijn om de verschillen tussen de druivensoorten te proeven.

De Elzas is honderd procent Frans, maar doet hier en daar Duits aan. Niet zo gek, want het gebied in het noordoosten van Frankrijk ligt pal tegen Duitsland aan en is tijdens een aantal oorlogen nogal eens in andere handen overgegaan. Vakwerkhuizen, fleurige bloembakken en sommige regionale gerechten roepen dat Duitse beeld op, maar er zijn talloze kenmerken die de streek echt Frans maken.

De Elzassers zelf zitten niet te wachten op welk etiket dan ook. Zij noemen hun streek uniek en gelijk hebben ze. Hier regeren de witte wijnen die in elegante, slanke, groene flûte-flessen worden gebotteld. Van strak droge tot uitgesproken zoete dessertwijnen, er is voor ieder wat wils.

Druivensoort(en)

Gewürztraminer 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.