Nog 4 x 2022 op 15/7

Serre dei Roveri Roero Arneis 2022

Artikelnummer: 28442
Artikel 43 van 82
€ 10,95 (inclusief btw)

Proefnotitie Serre dei Roveri Roero Arneis 2022

Geconcentreerde en volle witte Italiaan die vooral aan bloemen doet denken. Daarnaast in de geur en smaak: peren, abrikozen, wat kamille en hazelnoot. Met een ronde structuur en een lichte mineraliteit. Delicaat en genereus tegelijk. Strogele kleur.

Wijn & Spijs

Trek deze Serre dei Roveri Roero Arneis open bij spaghetti met knoflook en olijfolie, of bij een risotto frutti di mare. Tevens past hij ook goed bij Spaanse inktvisringen, een frisse Waldorfsalade of bij een versgebakken visje.

Overige informatie

De Arneis vind je op de lichte, zanderige gronden aan de linkerkant van de Tanaro-rivier in Piëmonte in Italië. De druiven zijn aangeplant op de heuvels in het zuidoosten en het zuidwesten. In het verleden werd er van de Arneis een zoete wijn van gemaakt, maar sinds de jaren 60 beseften wijnproducenten het potentieel van deze witte druif en begonnen ze het apart van andere druivensoorten te vinifiëren, voor een elegante, droge, zachte, geparfumeerde en bloemige wijn.

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stilgestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. 

Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.

Druivensoort(en) 

Arneis 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.