Sorteer op

Roemenië

Roemenië

Roemenië is veel groter dan het buurland Bulgarije en grenst verder aan Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. Een deel van Moldavië ligt op Roemeens grondgebied (Roemeens Moldavië). In het oosten ligt de Zwarte Zee.

Het is een groot wijnland als het om hoeveelheden gaat: er is ruim 200.000 hectare wijngaard, en het produceert ruim 3 miljoen hectoliter wijn. Daarmee is het het zesde land van Europa. Roemenië produceert meer dan bijvoorbeeld Bulgarije of Oostenrijk. Toch komen er minder Roemeense dan Bulgaarse of Oostenrijkse wijnen op de West-Europese markt. De Roemeense wijnindustrie heeft zich namelijk altijd meer op het oosten gericht, vooral op Rusland. Na de val van het communisme is dat langzaam aan het veranderen en investeren wijnmakers en wijnboeren ook in kwaliteit.

In het algemeen zijn de witte wijnen beter dan de rode. De beste droge witte wijnen komen uit het Tîrnave­gebied in Transsylvanië. Bij Cotnari, in Roemeens Moldavië, maken de wijnboeren edelzoete wijnen die de moeite waard zijn. In het zuidoosten staat vooral Pinot noir, samen met enkele andere internationale rassen.

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.