Nieuw
The Rib Tickler Shiraz 2022
Artikelnummer: 53085 OverzichtProefnotitie The Rib Tickler Shiraz
De geur trakteert meteen op rijpe frambozen, bramen en een hint van geroosterde karamel en eikenhout. In de mond volgt een explosie van sappig rood fruit, zachte speculaaskruiden en een vleugje vanille. De afdronk is zijdezacht en rond. Een knipoog naar de naam Rib Tickler, die niet voor niets verwijst naar iets wat je aan het lachen maakt.
Wijn & Spijs
The Rib Tickler Shiraz is heerlijk bij rosbief, gegrild vlees en sappige steaks... of ovengeroosterde groenten dan wel een paddestoelenrisotto. Geïnspireerd door Bourbon en barbecues, is dit de ultieme wijnmatch met slow-cooked gerechten.
Overige informatie
Domaine Boutinot werkt( biologisch, niet gecertificeerd) al meer dan 10 jaar samen met telers in Californië. Laat je smaakpapillen hier maar lekker kietelen door de Rib Tickler Shiraz. Afkomstig van het wijngebied in Californïe rond Lodi en Manteca.
De wijnstokken genieten hier van een wat koelere omgeving door de aanwezigheid van de rivierdelta's van San Joaquin en Sacramento. De wijn rijpt 4 maanden in met een eikenhouten vaten. Dit geeft zoethout, kruiden en dat extra beetje ‘oompf’ aan de, toch al, heerlijke wijn.
Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld, hij exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône, maar hij heeft ook bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar!
Druivensoort(en)
Shiraz
Alcoholpercentage
13,5%
Prijzen/onderscheidingen
Vivino-rating 4,0/5