Calusari Pinot Grigio 2023

Artikelnummer: 89820
Artikel 4 van 82
€ 5,95 (inclusief btw)

Proefnotitie Calusari Pinot Grigio 2023

In de neus bloemen, appel, citrus, ananas, witte perzik en wat hooi. Veel fruit en overvloedig meloen en appel. Frisse en licht sprankelende Pinot Grigio, mooie volle afdronk zonder houtrijping. Heerlijke huiswijn!

Wijn & Spijs 

Deze Calusari Pinot Grigio is lekker bij de borrel, visgerechten, salades en wit vlees. 

Overige informatie

Roemenië nieuw? Nee hoor, het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht.

Roemenië is het grootste wijnland van centraal Europa. Mede door het gunstige klimaat en de goede ligging produceren ze al sinds jaar en dag kwaliteitswijnen. Echter heeft het land ook een kwaliteitsdip gehad tijdens de communistische tijd. Kwantiteit ging boven kwaliteit. Gelukkig behoort Roemenië momenteel weer tot de tien grootste wijnproducenten ter wereld.

De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas.

Calusari is het Roemeense woord voor de deelnemers aan de Cãlus, een acrobatische traditionele volksdans.. Ze maken vrolijke wijnen die dansen in het glas. 

De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder de leiding van Hartley Smithers (Australië) en Nora Iriate (Spanje). Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Druivensoort(en)

Pinot Grigio 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.