Biologisch

False Bay Slow Chenin Blanc 2023

Artikelnummer: 89515
Artikel 11 van 82
€ 7,50 € 6,95 (inclusief btw)

Proefnotitie False Bay Slow Chenin Blanc 2023

Mineralige geur met elementen van abrikoos, appel, venkel, anijs en meloen. Rijpe smaak van appel, peer, limoen, sappig, vol en romig. Lichtgele kleur met een groene zweem. De afdronk heeft veel structuur en lengte. Verrassend goede prijs kwaliteit!

Wijn & Spijs

False Bay Chenin Blanc is een uitstekende begeleider bij pasta, ravioli met ricotta, asperges, risotto, makreel, kreeft of andere schaal -en schelpdieren.

Overige informatie

“We houden allemaal van goede wijn, maar niet altijd van de prijs”. En daarom bied ik graag deze Slow Chenin blanc van False Bay aan. Absolute top kwaliteit-prijs.

De wijnen worden gemaakt op het Estate Waterkloof. In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, Zuid-Afrika, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein wordt volledig biodynamisch gewerkt. 

Deze Chenin Blanc is gemaakt van oude stokken die geconcentreerd fruit geven. Er is geen gist toegevoegd, waardoor de fermentatie langzaam verloopt en de wijn een complex karakter krijgt. Door de biologische manier van werken, opteert de wijnmaker voor een natuurlijke en wilde gisting. Dit resulteert in een trager maar fijner fermentatieproces, waardoor elegantere wijnen verkregen worden.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Druivensoort(en)

Chenin Blanc

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.