Telmo Rodriguez Basa Verdejo 2023

Artikelnummer: 26500
Artikel 41 van 82
€ 10,75 (inclusief btw)

Proefnotitie Telmo Rodriguez Basa Verdejo 2023

Heerlijk exotisch fruit en een mooie balans tussen frisheid en complexiteit zijn ongekend bij deze wijn. In het bouquet tonen van wit fruit, citrus, bloesem en buxus. Sappige smaak, droog en mineralig in de afdronk. Een fantastische witte wijn die naar meer doet verlangen.

Wijn & Spijs 

Basa Verdejo is heerlijk bij salade met geitenkaas, bij diverse visgerechten of gewoon als aperitief.

Overige informatie

Telmo Rodríguez is een fenomeen en veelzijdig wijnmaker die door heel Spanje wijngaarden bezit die historie, top terroir en kwaliteit bundelen. Fruit, relatief weinig hout invloed en enorme doordrinkbaarheid kenmerken de wijnen van Telmo. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. 

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden.

Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit. Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.

Druivensoort(en)

85% Verdejo & 15% Viura 

 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.