Southbank Sauvignon Blanc 2023

Artikelnummer: 27650
Artikel 44 van 82
€ 10,95 (inclusief btw)

Proefnotitie Southbank Sauvignon Blanc 2023

Stuivende aroma's van kruisbes, passievrucht, perzik, abrikoos en nectarine. Intens frisse bloemige smaak met een extra lange finale. De kleur is licht met een groene zweem.

Wijn & Spijs 

Deze heerlijke Sauvignon Blanc van Southbank gaat goed samen met schaal -en schelpdieren en salades of gewoon als aperitief.

Overige informatie

Moderne witte wijn vinificatie. De druiven worden optimaal rijp geplukt en de schillen worden minimaal 12 uur geweekt. Daarna vinificatie en opslag in RVS cuves.

Yealands is een grote producent van Nieuw-Zeelandse wijn, de Crossings is één van hun topcuvees. Southbank is een zachte, aromatische variant van de bekende Marlborough Sauvignon Blanc.

Yealands maakt wijnen in Marlborough op de noordoostkant van het Zuidereiland. De wijngaard voor Southbank ligt ver landinwaarts waar de Waihopai rivier in de Wairau river uitkomt, de wijngaarden voor The Crossings liggen zuidelijker en ook ver landinwaarts aan de Awatere rivier. Zo ver landinwaarts is het droog en koel met grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit zorgt voor expressieve en frisse wijnen.

Er wordt gecertificeerd duurzaam gewerkt door Miles Dineen en zijn team. Zo grazen er schapen in de wijngaard, zodat er minder gemaaid hoeft te worden en de grond vanzelf weer nieuwe voeding krijgt.

Andere voorbeelden: er worden biobrandstoffen gebruikt, er worden geen pesticiden en insecticiden gebruikt maar natuurlijke tegenstanders worden bevorderd, de druivenresten worden gecomposteerd en in de wijngaard verspreid.

Druivensoort(en)

Sauvignon Blanc 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.