Calusari Pinot Noir 2022

Artikelnummer: 89860
Artikel 4 van 5
€ 5,95 (inclusief btw)

Proefnotitie Calusari Pinot Noir 2022

Calusari Pinot Noir heeft een fraaie neus waarin vers rood fruit en karamel de boventoon voeren. In de smaak zwarte kersen, frambozen en kaneel. Drink deze wijn op een temperatuur van 12 tot 16 graden, dit zorgt voor meer frisheid in de wijn.

Wijn & Spijs 

Deze Pinot Noir van Calusari is lekker bij rood vlees, kruidige pasta's en licht gekoeld bij tonijn- of zalm gerechten.

Overige informatie

Roemenië nieuw? Nee hoor, het is een land met een lange historie.

Roemenië is het grootste wijnland van centraal Europa. Mede door het gunstige klimaat en de goede ligging produceren ze al sinds jaar en dag kwaliteitswijnen. Echter heeft het land ook een kwaliteitsdip gehad tijdens de communistische tijd. Kwantiteit ging boven kwaliteit. Gelukkig behoort Roemenië momenteel weer tot de tien grootste wijnproducenten ter wereld.

De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas.

De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder de leiding van Hartley Smithers (Australië) en Nora Iriate (Spanje). Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! 

Tip: Drink deze wijn op een temperatuur van 12 tot 16 graden, dit zorgt voor meer frisheid in de wijn!

Druivensoort(en)

Pinot Noir 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.