Barista Pinotage 2023

Artikelnummer: 30760
Artikel 3 van 3
€ 9,95 (inclusief btw)

Proefnotitie Barista Pinotage 2023

Barista Pinotage heeft een prachtige mooie en intense pinotage zónder de branderige tonen die vaak in pinotage-wijnen voorkomen. Expressieve neus met mokkatonen, donker fruit en kruiden. Volle, rijke smaak, met rijp en gedroogd fruit, moerbeien, maraschino kersen, pruimen, vanille en kruiden. Temperamentvol van smaak. Met zachte, zwoele tannines en een klein bittertje in de afdronk. Zeer donkerrood.

Wijn & Spijs

Op zichzelf drinken, maar juist ook lekker bij eten. Zoals gerookte gerechten: ‘pulled pork’ of gerookte eend bijvoorbeeld. Andere opties zijn Mediterrane maaltijden met pepers en aubergines, rustiek Frans bistro eten, of klassiek Italiaans zoals pizza en lasagne. Serveer er ook gerust eens een pittige curry bij. Uiteraard is en blijft de grote favoriet een klassieke Zuid-Afrikaanse ‘braai’.

Overige informatie

De wijn is afkomstig uit Franschhoek Zuid-Afrika. De bedenker van deze wijn is Bertus Fourie, een veelzijdige wijnpersoonlijkheid. Hij wordt ook wel ‘Mister Starbucks’ genoemd, vanwege de ongekende vooruitgang die hij heeft geboekt in de koffie-pinotage. Bertus ontwikkelde Barista in samenwerking met Vinimark The Wine Company, de grootste onafhankelijke wijngroothandel in Zuid-Afrika, die ondere ander de commerciële belangen van het wijnhuis Boekenhoutskloof en Reyneke vertegenwoordigd.

Druivensoort(en)

Pinotage 

Onderscheidingen/Prijzen

Platter Wine Guide, 2018 - 3,5 sterren (2017) 
Decanter World Wine Awards, 2017 - Bronzen medaille (2016) 
International Wine Challenge, 2017 - Commended (2016)

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.