Nittnaus Selection Grüner Veltliner 2023

Artikelnummer: 34073
Artikel 40 van 82
€ 10,50 (inclusief btw)

Proefnotitie Nittnaus Selection Grüner Veltliner 2023

Nittnaus Grüner Veltliner Selection heeft een rijke geur met tonen van perzikbloesem, honing, brioche en iets van snoepjes. Verfrissende aanzet, rijp perzikfruit, heel gul en rijk met in de afdronk een prettige kruidigheid. Lekker sappig. Heldere bleekgele kleur. 

Wijn & Spijs

Lekker met visgerechten, niet te zware pasta's en licht gevogelte.

Overige informatie

De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus ligt in Gols in Burgenland, de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine.

Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. Ze telen daarbij ook hun druivenrassen met de grootste zorg - duurzaam en volgens ecologische principes.

Dat spreekt vanzelf, vinden ze dan ook!  Daarnaast draagt Hans Michael in de kelder een grote verantwoordelijkheid voor de stijl en expressiviteit van hun wijnen en tegelijkertijd is Andreas verantwoordelijk voor de verkoop. Zo kunnen ze met hun knowhow op verschillende niveaus bijdragen aan het succes van het familiewijnhuis.

Gouden Medaillewinnaar op meerdere internationale wijnproeverijen.

Druivensoort(en)

Grüner Veltliner 

© 2017 - 2024 Vechtstreekwijnen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.